Lukitus-, kulunvalvonta- ja hälytysjärjestelmien asennus- ja korjaustyöt ovat nykyään luvanvaraisia turvasuojaustöitä

Etusivu » Palvelut » Turvasuojaustyöt

Turvasuojaustyöt

Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista toi muutoksia, jotka vaikuttavat oleellisesti huoltoyhtiön työnkuvaan suoritettaessa lukituksiin liittyviä muutos-, huolto- ja korjaustöitä.

Lukitus-, kulunvalvonta- ja hälytysjärjestelmien asennus- ja korjaustyöt ovat nykyään luvanvaraisia turvasuojaustöitä. Kyseisiä töitä suorittavalla yrityksellä tulee olla Poliisihallituksen myöntämä turvallisuusalan elinkeinolupa turvasuojaustöiden osalta. Lisäksi yli viiden hengen yritykseen tulee olla nimetty Poliisihallituksen hyväksymä ja muodollisen pätevyyden omaava vastaava hoitaja. Kaikilla turvasuojaustöitä suorittavilla henkilöillä tulee olla poliisin myöntämät turvasuojaajakortit.

Turvasuojaustehtävistä tulee pitää kirjaa ja Poliisihallitukselle tulee raportoida vuosittain mm. toimeksiantojen lukumäärä.

Totopro Oy:lle on myönnetty turvallisuusalan elinkeinolupa

Totopro Oy:lle on myönnetty turvallisuusalan elinkeinolupa 9.11.2018 lähtien. Turvasuojaustehtävien vastaavana hoitajana yrityksessä toimii Mikko Tapaninen, jolla on Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto ja Poliisihallituksen hyväksyntä vastaavana hoitajana toimimiseen. Yrityksen työntekijöillä on voimassa olevat turvasuojaajakortit. Näin olemme pyrkineet turvaamaan nopean ja luotettavan palvelutarjonnan asiakaskiinteistöillemme lain edellyttämällä tavalla. Käytännössä pystymme siis suorittamaan omana työnä tehtäviä, jotka muuten tulisi nykyään tilata lukkoliikkeeltä.

Meiltä kokonaisvaltaiset avainhallintapalvelut

Asiakaskohteemme voivat ostaa meiltä kokonaisvaltaiset avainhallintapalvelut. Pystymme toimimaan myös iLOQ-lukkojen pääkäyttäjänä, jolloin avainten ja lukkojen ohjelmointi onnistuu meidän toimesta nopeasti ja helposti, jolloin älylukkojen hyöty taloyhtiössä saadaan maksimoitua.

Muutama esimerkki töistä, jotka vaativat lain mukaan turvallisuusalan elinkeinoluvan:

 • Mekaanisten ja sähköisten lukkojen korjaukseen, huoltoon ja sarjoitukseen liittyvät työt
  o lukkorungon vaihto
  o lukkosylinterin/avainpesän avaus tai kasaus
  o painikkeen tai vääntönupin vaihto
 • Sähköisten lukitus- ja kulunvalvontajärjestelmien muutos- ja ohjelmointityöt
  o sähköisen lukituksen ja avainten ohjelmointi
  o koodilukon koodin vaihto
  o kerrostalon porrasovien aikaohjauksen muutokset

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot